Tervetuloa tunne- ja turvataitokasvatuksen Oulun mallin verkkosivuille!

Tervetuloa tunne- ja turvataitokasvatuksen Oulun mallin verkkosivuille. Tämä sivusto on perustettu Oulussa kehitettyjä tunne- ja turvataitokasvatuksen materiaaleja varten ja sivustolle on koottu myös muuta aiheeseen liittyvää materiaalia. Sivustolle on koottu opetusmateriaaleja, sarjakuvia, videoita, oppaita ja muuta tunne- ja turvataitokasvatusmateriaalia useilla eri kielillä. Löydät materiaalit kootusti valikosta osioista ammattilaisille ja vanhemmille. Materiaalit ovat ilmaisia ja kaikkien vapaasti käytettävissä. Tietoa tunne- ja turvataitokasvatuksesta löytyy oman otsikon alta.

Tunne- ja turvataitokasvatuksen Oulun malli on voittanut kansallisen rikoksentorjuntakilpailun 2021. Voiton myötä Oulu sai edustaa Suomea Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa ja se arvioitiin toiseksi parhaaksi toimintamalliksi 19 EU-maan joukosta. Teemana oli alaikäisiin kohdistuvan kiusaamisen ja väkivallan ehkäiseminen. Tunne- ja turvataitokasvatuksen Oulun malli pääsi Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) kiusaamisen vastaisten menetelmien arviointiprosessiin. Karvi julkistaa arvioinnin tulokset elokuussa 2022.

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Turvallinen Oulu -hankkeen loppuraportti on julkaistu

 

Turvallinen Oulu -hankkeen loppuraportti löytyy nyt nettisivuiltamme. Raportista voit lukea Turvataitokasvatuksen Oulun mallin kehittämistyöstä sekä vaikuttavuuden arvioinnista. Klikkaa kuvaa tai tätä linkkiä ja tutustu loppuraporttiin (pdf)

Turvallinen Oulu -hankkeen loppuraportti.

Verkkokurssi Oulun turvataitokasvatuksen mallista

 

Oulun turvataitokasvatuksen mallista ja lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta on julkaistu kaikille avoin ja ilmainen MOOC-tyyppinen verkkokurssi yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Kurssi on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Lue lisää kurssista klikkaamalla tätä linkkiä.
Oulun tunne- ja turvataitokasvatuksen logo
Turvallinen Oulu -hankkeen, Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Oulun kaupungin logot.

Turvallinen Oulu -hanke

Tunne- ja turvataitokasvatuksen Oulun malli on kehitetty Turvallinen Oulu -hankkeessa. Turvallinen Oulu -hankkeen (2019–2022) päätavoitteena on ollut ennaltaehkäistä alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Hanketta koordinoi Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut. 

Lue lisää hankkeesta:
www.ouka.fi/turvallinenoulu

 

Kysy lisää turvataitokasvatuksesta: 

Satu-Maaria Toppinen,
projektikoordinaattori p. 040 481 3497
Tiia Brockman,
projektikoordinaattori p. 040 503 9854

 

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@ouka.fi

Banneri.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/turvataitokasvatus